Firmă.ro
Ai un hol ingust in apartament? Iata cum il amenajezi!
Fie ca este vorba de holul de la intrare sau de un hol de legatura in apartament, aceasta zona nu trebuie sa ramana in anonimat.
Holul nu este un punct de interes pentru multi proprietari, de aceea ramane intr-o zona de penumbra. Spatiul holului poate fi atat folositor, cat si atractiv, chiar daca este de mici dimensiuni.
Elementele cheie ale amenajarii unui hol ingust – pereti, tavan si podea
Inainte de decorarea holului ingust, este extrem de important sa se gaseasca o modalitate de a “pacali” ochiul privitorului, astfel incat spatiul ingust sa para mai extins. De aceea, un prim pas este vopsirea peretilor si tavanului in culori deschise, astfel incat sa se obtina iluzia de spatiu. Albul este una din cele mai recomandate culori in acest sens, iar vopseaua ce reflecta lumina sau contine putin sidef va fi excelenta.
Totodata, vopsirea tavanului in culori deschise poate provoca o senzatie vizuala similara cu cea pe care o au proprietarii la vederea cerului senin.
Iluminarea holului este foarte importanta in amenajarea acestui spatiu
Cand vine vorba de iluminare, este important ca proprietarii sa tina cont de aceeasi directie si sa creeze ideea de mai mult spatiu. Nu se va aglomera holul ingust cu corpuri de iluminat masive, cu lustre, lampi inalte sau alte surse de lumina ce pot fura din spatiu.
Se recomanda alegerea unor aplice in tavan de-a lungul holului, astfel se va pastra senzatia de incapere spatioasa si luminoasa iar cei mici nu se vor mai speria sa traverseze noaptea holul lung si ingust.
Trucuri pentru ca un hol ingust sa para mai spatios
Ca holul ingust sa para mai spatios se va tine cont de urmatoarele trucuri:
-
amplasarea oglinzilor de dimensiuni medii sau mari pe peretii holului;
-
agatarea decoratiunilor pe un singur perete al holului;
-
amplasarea rafturilor sau camarutelor incastrate in pereti pentru a economisi spatiu.