Firmă.ro
Ai un teren agricol? Vezi de ce iti trebuie neaparat un motocultor!
Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul Ruris.ro
Detinerea unui teren agricol, oricare ar fi dimensiunile sale, presupune efectuarea periodica a unor lucrari de prelucrare a solului, in vederea pregatirii sale pentru plantare si pentru intretinere.
In acest sens, unul dintre utilajele agricole folosite cu precadere pentru astfel de activitati este motocultorul, dotat cu functii multiple care permit o mai mare eficienta si productivitate in lucrarea pamantului.
Solul dificil de lucrat nu mai reprezinta o problema odata cu folosirea motocultorului. Acest utilaj se preteaza terenurilor mari, care implica o munca intensa si unde este nevoie de o maruntire a pamantului la adancimi mari.
Care sunt avantajele utilizarii unui motocultor?
Exista numeroase avantaje si totodata motive pentru care achizitionarea unui motocultor se dovedeste a fi o investitie mai mult decat inspirata pentru agricultori.
Intrebuintate in prelucrarea terenurilor dificile, motocultoarele ofera randament pe suprafete mari si nu numai ca maruntesc pamantul, dar contribuie la distribuirea uniforma si patrunderea in adancime a ingrasamantului in sol.
Motocultor | Motosapa pe benzina | Ruris.ro
Un alt plus pe care motocultorul il aduce in activitatile de prelucrare a terenurilor agricole este acela ca ajuta la aerarea solului, care stimuleaza absorbtia nutrientilor de catre plante si drenajul.
Aplicatiile motocultorului se extind odata cu echiparea sa cu diverse accesorii, cum ar fi plugul pentru cartofi sau freza. Motocultoare performante pot fi achizitionate de la reteaua de parteneri autorizati Ruris.ro, prezenti pe tot teritoriul Romaniei.
Motocultorul si motosapa – care sunt diferentele?
Deseori se face confuzie intre motocultor si motosapa. Desi ambele sunt folosite pentru maruntirea pamantului, exista o serie de diferente majore intre ele. Fata de o motosapa pe benzina sau una electrica, motocultorul are o putere mai mare, fiind necesar in cazul terenurilor cu suprafete intinse si pentru maruntirea pamantuli tare, dificil de lucrat sau umed.
In alta ordine de idei, motosapa se potriveste activitatilor de prelucrare a solului pe terenuri mici si medii (cu suprafata de lucru pana in 0,5 ha), iar motocultorul este destinat terenurilor mari, care implica o munca intensa.
Asadar, proprietarii unui teren agricol de dimensiuni mari trebuie sa ia in considerare achizitionarea propriului motocultor, acest utilaj agricol ce simplifica activitatile de prelucrare a solului si ofera un randament mai mare decat motosapa in cazul suprafetelor mari de lucru.