Firmă.ro
Hrana pentru caini fara cereale, fara gluten sau hipoalergenica – ce sa alegi?
Hrana hipoalergenica pentru caini nu contine cei mai comuni alergeni si contine tipuri mai rare de carne, cum ar fi cangur, cal, gazela si bivol. De asemenea, graul nu este folosit in aceste alimente si uneori este inlocuit cu orez sau porumb.
Daca cainele este alergic la o varietate de cereale, hrana 100% fara cereale este cea mai buna alegere pentru el. Indigestia cu gluten, cum ar fi la persoanele cu boala celiaca, este foarte rara la caini si pana acum a fost observata doar la Setterii irlandezi. Alimentele fara gluten nu contin grau si secara, dar sunt facute din orez, porumb si mei.
Ce face sa fie diferita hrana fara cereale?
Hrana pentru caini fara cereale este considerata de inalta calitate si usor digerabila. De ce? In principal pentru ca alimentele fara cereale contin o cantitate mare de carne, care ofera cainilor proteine animale esentiale.
Ingredientele proaspete, carnea si intestinele sunt pregatite cu atentie cu adaos de legume, fructe, uleiuri si ierburi. Compozitia alimentelor fara cereale nu va contine carbohidrati greu digerabili. In acelasi timp, producatorii acestor alimente tin cont de nevoile de energie si nutrienti ale cainilor. De asemenea, ofera diverse tipuri de hrana, adaptate varstei cainelui, deci variante pentru caini adulti, catelusi si seniori.
Este hrana fara cereale mai buna?
O dieta fara cereale nu este mai valoroasa decat o dieta pe baza de cereale pur si simplu pentru ca nu are cereale. Calitatea produsului nu poate fi afirmata clar doar prin faptul ca nu contine cereale.
Carnea continuta in furaje si alte ingrediente utilizate in procesul de productie ar trebui, de asemenea, luate in considerare in evaluarea calitatii. Factorul determinant al unui produs bun este si renuntarea la adaosul de zahar si alti aditivi.
Asadar, trebuie intotdeauna verificate ingredientele de pe eticheta si se vor evita alimentele care contin potentiatori de aroma, arome artificiale si conservanti sau indulcitori chimici. Prezentarea ingredientelor pe eticheta alimentelor spune mai multe despre calitatea lor decat pretul.