Firmă.ro
Cele mai frecvente leziuni ale gimnastilor
Indiferent daca sunteti gimnast si aveti nevoie de aceste instrumente pentru recuperare sau daca doriti sa le achizitionati pentru ingrijirea unei persoane in varsta, accesati https://www.magazinulortopedic.ro/ si comandati-le la un pret accesibil!
Gimnastii trebuie sa se pregateasca in mod constant pentru eforturile riguroase fizice si emotionale pe care sportul le cere. Odata cu complexitatea rutinelor creste si riscul de vatamare corporala. Leziunile apar cel mai frecvent la nivelul gleznelor, picioarelor, spatelui, genunchilor, incheieturilor si mainilor, adesea din cauza exersarii excesive sau, pur si simplu, din cauza stresului. Leziunile sunt rareori severe, dar daca sunt lasate netratate, acestea pot duce la dureri cronice si chiar la fracturi.
Cele mai frecvente leziuni intalnite la partea superioara a corpului sunt leziuni ale umarului, cotului si incheieturii mainii, dislocarea cotului si entorse ale incheieturii mainii. Cele mai frecvente leziuni la nivelul corpului inferior implica genunchii si gleznele. Vatamarile la extremitatile inferioare rezulta, de obicei, din activitati necorespunzatoare de aterizare si entorse.
Aceste raniri se pot intampla in timpul oricarui exercitiu de gimnasctica, insa intinderea sau ruperea meniscului poate avea loc mai ales la gimnastii barbati ce exerseaza la inele. O astfel de afectiune poate fi identificata printr-o durere care dispare relativ repede, dar are tendinta sa reapara de fiecare data cand corpul este solicitat.
Incheietura mainii este supusa unor forte care pot depasi de doua ori greutatea corporala. Primul pas in abordarea durerii de incheietura a mainii este scaderea volumului de antrenament timp de cateva saptamani, dar si folosirea unei fase elastice pentru imobilizarea provizorie a incheieturii mainii.
Accidentarile la nivelul piciorului si gleznei sunt normale in gimnastica. Ranirile grave sunt de obicei entorse, care pot fi minore sau mai agresive. Umflarea, invinetirea si sensibilitatea sunt indicii ale unei vatamari mai grave. Leziunile usoare au, de obicei, sensibilitate limitata, fara umflarea semnificativa a zonei. Leziunile grave necesita evaluarea unui profesionist care ar putea recomanda chiar si repaos total pentru o anumita perioada de timp.
Carucior rulant | magazinulortopedic.ro
Desi cazurile sunt extrem de rare, se intampla ca unii gimnasti sa necesite spitalizare si recuperare. In aceasta perioada, un carucior rulant ar putea fi un real sprijin, la fel si un cadru de mers sau un scaun wc de camera. Indiferent daca sunteti gimnast si aveti nevoie de aceste instrumente pentru recuperare sau daca doriti sa le achizitionati pentru ingrijirea unei persoane in varsta, accesati Magazinulortopedic.ro si comandati-le la un pret accesibil!