Firmă.ro
Efectele semintelor de cardamom asupra organismului
Semintele plantei de cardamom verde sunt un condiment esential in bucataria Indiana fiind recomandate si de medicii nutritionistii pentru beneficiile lor pentru sanatatea intregului organism
Semintele plantei de cardamom verde sunt un condiment esential in bucataria Indiana fiind recomandate si de medicii nutritionistii pentru beneficiile lor pentru sanatatea intregului organism. Fara doar si poate, efectele semintelor de cardamom sunt multiple motiv pentru care ar trebui incluse in dieta zilnica.
Care sunt efectele semintelor de cardamom?
Continutul de calciu al cardamomului este considerabil. Acesta actioneaza asupra multor functii ale organismului, cum ar fi coagularea sangelui, reglarea sistemului nervos si ritmul cardiac, o sanatate osoasa si dentara buna.
Semintele sunt, de asemenea, bogate in magneziu, care actioneaza si asupra multor functii ale corpului, cum ar fi buna functionare musculara, nervoasa si digestiva, precum si transportul de oxigen si mentinerea unei bune activitati enzimatice. Zincul este un mineral esential pentru buna functionare a pancreasului si pentru reoinnoirea corecta a celulelor corpului.
Cardamomul este un condiment cu proprietati digestive importante care actioneaza intr-un mod benefic asupra intregii sfere digestive, permitand stimularea bilei, reducerea balonarii, flatulentei, ameliorarea arsurilor stomacale, a colicilor, a diareei, a gastritei, a gastralgiei, a constipatiei. De asemenea, ajuta si la reglarea florei intestinale datorita actiunilor sale antimicrobiene si antimicotice.
Cardamomul are proprietati antiinflamatorii, analgezice si antispasmodice excelente, ajutand la combaterea spasmelor musculare si a durerii acestora. De asemenea, este foarte eficient in combaterea arsurilor la stomac si calmarea refluxului acid, care poate aparea mai ales dupa mese.
Cardamomul ar proteja si impotriva intoxicatiilor alimentare si a simptomelor sale precum slabiciunea, greata. Intr-adevar, proprietatile antimicrobiene ale cardamomului ar opri cresterea si raspandirea microbilor nocivi in stomac.
De asemenea, cardamonul este utilizat ca antiseptic in medicina traditionala chineza, pentru a trata infectiile dintilor si gingiilor. Semintele sunt bogate in vitamina B2, ceea ce ii confera un efect analgezic fiind si o solutie ideala pentru a reimprospata respiratia. De exemplu, cardamomul neutralizeaza mirosurile puternice, cum ar fi usturoiul, prin simpla mestecare a unor seminte la sfarsitul mesei.
Cardamomul este o sursa excelenta de minerale precum potasiu, calciu sau magneziu. Aceste minerale esentiale sunt legate de reglarea sistemului cardiac, de controlul tensiunii arteriale si de transportul oxigenului de catre globulele rosii.