Firmă.ro
Electrocasnicele si consumul de energie
O plita consuma intre 500 si 1000 kWh / an in functie de puterea sa. Utilizand tigai adaptate la diametrul placilor, se limiteaza pierderea.
Se stie faptul ca unele electrocasnice consuma mai multa energie decat altele. Economisirea energiei electrice ofera 2 avantaje majore – primul este calitatea mediului inconjurator si al doilea este reducerea facturii de energie electrica.
Clasificarea dispozitivelor cu consum intensiv de energie
- Cuptorul
Cu 1.000 kWh / an, cuptorul este in frunte. Consumul este cu atat mai mare atunci cand dispozitivul are cativa ani. Rezistentele electrice sunt mai mici, ceea ce impune o durata suplimentara de utilizare. Insa unele cuptoare sunt echipate cu un sistem ventilat care este mai putin lacom.
- Boilerul si radiatoarele
Foarte aproape in ceea ce priveste consumul, boilerul si caloriferele ocupa a doua treapta a podiumului. Pentru boiler, consumul de energie electrica poate creste semnificativ daca aparatul este este setat la o temperatura mare. Curatarea profesionala a rezervorului si a rezistentelor este benefica si duce la economii facute pe parcursul anului.
Pentru calorifere, izolarea camerei in care sunt amplasate este cea mai buna modalitate de a reduce consumul lor. De asemenea, termostatul trebuie sa functioneze corect.
- Plitele de gatit
O plita consuma intre 500 si 1000 kWh / an in functie de puterea sa. Utilizand tigai adaptate la diametrul placilor, se limiteaza pierderea. De asemenea, acoperirea vaselor pentru a economisi de aproape 4 ori consumul de energie electrica.
- Aer conditionat
Aerul conditionat consuma multa energie intre 500 si 1000 kWh / an. Pe langa o izolatie eficienta trebuie inchise ferestrele, usile si trase draperiile in timpul zilei. Noaptea, dimpotriva, este necesar sa se ventileze prin crearea unui tiraj usor.
- Uscatorul
Uscatorul consuma in medie 350 kWh / an. Pe masura ce imbatraneste, acest dispozitiv consuma mult mai mult. Rufele trebuie bine dispuse inainte de a le pune in uscator.
- Frigider-congelator
Frigiderul-congelator este unul dintre electrocasnicele care a profitat din plin de noile tehnologii. Astfel, consumul sau a scazut de la 500 la 200 kWh / an la jumatate. Cu toate acestea, trebuie evitata plasarea langa o sursa de caldura sau in lumina directa a soarelui.
- Masina de spalat vase
Un alt dispozitiv care a facut progrese semnificative este masina de spalat vase cu o medie de 250 kWh / an. Pentru a reduce consumul cu aproape 45%, trebuie doar sa se astepte pana cand incarcatura este maxima si sa se utilizeze modul Eco.