Firmă.ro
Articole promovare firme, promovare firma, comunicate de presa firme, advertoriale pentru firme, publicitate pentru firme

Exista alimente care reduc inflamatia in astm?

Astmul este una dintre bolile cu cea mai mare incidenta din lume

Astmul este una dintre bolile cu cea mai mare incidenta din lume. Simptomele, precum respiratia suieratoare, tusea si dificultatile de respiratie din cauza inflamatiei cronice a cailor respiratorii sunt frecvente, dar nu exista un tratament pentru a vindeca boala.

Insa un nou studiu de la Universitatea din Osaka a descoperit ca boabele de soia fermentate ajuta la reducerea inflamatiei cailor respiratorii si, prin urmare, pot fi utile in prevenirea atacurilor de astm.

Soia si bolile alergice

Simptomele astmului sunt cauzate de inflamatia cailor respiratorii. Mucoasa cailor respiratorii se inflameaza, iar muschii din jurul cailor respiratorii se strang, reducand cantitatea de aer circulant si provocand senzatia caracteristica de sufocare.

Originea exacta a astmului este necunoscuta, desi se stie ca apare din cauza unei combinatii de factori genetici si de mediu. Acestia din urma pot varia de la polen la poluarea aerului si ar actiona ca alergeni, motiv pentru care astmul este considerat si o boala alergica.

Legatura dintre consumul de soia si bolile alergice a fost observata inca din trecut – sugerand ca soia poate avea efecte antialergice.

Cercetatorii au descoperit ca celulele albe din sange asociate cu astmul bronsic, asa-numitele eozinofile, sunt reduse semnificativ, iar mucusul din bronhii este, de asemenea, redus in urma consumului unui preparat pe baza de soia fermentata. Drept urmare, inflamatia cailor respiratorii care provoaca in cele din urma atacul de astm, poate fi redusa semnificativ.

Microbiomul si astmul

Fibrele alimentare din soia fermentata furnizeaza bacterii benefice care echilibreaza microbiomul intestinal. Printre multe alte functii, microbiomul intestinal moduleaza sistemul imunitar. Bolile alergice, precum astmul apar atunci cand sistemul imunitar nu functioneaza eficient si reactioneaza exagerat la anumiti agenti.

Prin urmare, un microbiom intestinal echilibrat ar ajuta la stoparea atacurilor de astm. Cercetatorii au descoperit ca un consum de alimente imbogatite cu boabe de soia fermentate amelioreaza simptomele astmului.

In concluzie

Un aport de produse fermentate din soia ar trebui recomandat ca o strategie suplimentara, cu mai putine efecte secundare, pentru a face fata astmului.

You might also like

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.