Firmă.ro
Obiceiuri care reduc semnificativ eficienta sistemului imunitar
Multi oameni se gandesc la intarirea imunitatii doar in sezonul de toamna si iarna, cand organismul este mai expus la infectii
Multi oameni se gandesc la intarirea imunitatii doar in sezonul de toamna si iarna, cand organismul este mai expus la infectii. De fapt, insa, ar trebui sa aiba grija de el tot timpul anului.
In acest fel, nu numai ca pot evita infectiile, dar se vor simti mai bine, mai energici. Din pacate, unele obiceiuri reduc semnificativ eficienta sistemului imunitar. Ce il ruineaza cel mai mult? Ce trebuie schimbat in viata pentru a sustine imunitatea?
Cresterea imunitatii este importanta pentru mentinerea sanatatii fizice si mentale, precum si pentru imbunatatirea bunastarii si a performantei generale. Simptomele unei scaderi semnificative a imunitatii includ:
-
oboseala cronica;
-
infectii recurente frecvent;
-
afectiuni cronice ale stomacului;
-
vindecarea grea a ranilor;
-
lipsa de energie.
Cele mai comune obiceiuri care sunt periculoase pentru sistemul imunitar:
- dieta saraca in vitamine;
- lipsa activitatii fizice zilnice;
- lipsa somnului.
Pentru a intari imunitatea, ar trebui o mai mare varietate a alimentelor consumate, o doza zilnica de miscare, odihna si evitat stresul.
De ce trebuie sustinuta imunitatea organismului?
Intarirea imunitatii este foarte importanta pentru a evita sau a reduce riscul aparitiei problemelor de sanatate, inclusiv a infectiilor. Acest lucru se aplica nu numai racelilor obisnuite, ci si inflamatiei urechii, plamanilor, sinusurilor si durerilor de gat. Bolile suparatoare recurente necesita ca sistemul imunitar sa lucreze, ceea ce poate slabi organismul, mai ales daca sistemul imunitar este slabit.
Imunitatea redusa a organismului – simptome
Simptomele imunitatii reduse pot fi observate destul de usor in timp. Cele mai frecvente si, in acelasi timp, cele mai deranjante simptome sunt:
-
raceli de cel putin 5 ori pe an;
-
inflamatie frecventa a cailor respiratorii superioare;
-
mai mult de 2 infectii ale sinusurilor pe an;
-
durere cronica in gat;
-
inflamatie recurenta a urechii;
-
scurgeri nazale frecvente.