Firmă.ro
Problemele care pot afecta grav gradinile exterioare
Capusele, spre exemplu, se gasesc in natura si pot provoca serioase probleme de sanatate atat animalelor, cat mai ales oamenilor.
Problemele care pot afecta grav gradinile exterioare
Cei care locuiesc la casa se pot bucura in voie de aer curat si de un spatiu exterior unde sa se relaxeze in zilele liber. Gradinile sunt o oaza de liniste, insa trebuie intretinute cu mare grija pentru a nu se deterioara.
Exista diverse probleme care pot aparea fie din cauza daunatorilor, fie din cauza bolilor specifice plantelor. Cu un minim de cunostinte, oricine poate avea o gradina curata si sanatoasa pentru o perioada indelungata de timp.
Capusele, spre exemplu, se gasesc in natura si pot provoca serioase probleme de sanatate atat animalelor, cat mai ales oamenilor. Acestea sunt purtatoare ale virusului Lyme care poate duce la aparitia problemelor neurologice. Nedepistata la timp, este putin probabil ca boala sa fie vindecata.
Cainii sufera de asemenea din cauza capuselor asa ca proprietarii trebuie sa faca tot ce le sta in putina pentru a-si feri gradina de acesti daunatori. Primul pas il reprezinta tunderea regulata a gazonului, dar si utilizarea unor substante care pastreaza capusele la distanta. Intretinerea trebuie sa se faca period pentru ca sanatatea membrilor familiei sa nu fie pusa in pericol.
Exista o ciuperca numita fainare care ataca in principal vita de vie, dar si trandafirii sau pomii fructiferi. Un praf alb se depune pe frunze si le distruge in totalitate. Exista in magazinele specializate anumite solutii care pot fi folosite fara probleme in tratarea acestei ciuperci. Pomii trebuie sa fie stropiti de cateva ori in decursul anului pentru a evita dezvoltarea ciupercilor de tot felul.
Omizile sunt extraordinar de enervate datorita faptului ca mananca la propriu frunzele lasand in urma lor o imagine dezolanta. Insecticidele sunt extrem de eficiente in acest caz, insa cei care prefera sa nu apeleze la substante chimice le pot aduna pe fiecare in parte. Munca aceasta este insa extrem de migaloasa si poate ocupa o mare parte din timp.
Nu in ultimul rand, paduchii verzi reusesc sa distruga in intregime plantele. Acestia se lipesc de plante si se hranesc cu seva lor. In timp, plantele se usuca si nu se mai dezvolta intr-un mod armonios.