Firmă.ro
In ce situatii poate fi folosita o lampa UV bactericida?
In magazinul online Med-Tehnica.ro pot fi gasite mai multe tipuri de astfel de lampi dedicate unitatilor medicale, atat pentru podea, mobile, cat si pentru tavan.
In ultimii ani, apelarea la diferite metode pentru dezinfectie, inclusiv a aerului, a dus la cresterea popularitatii dispozitivelor folosite pentru acest lucru. Astfel ca aproape oricine a auzit sau chiar folosit o lampa UV bactericida.
O astfel de lampa foloseste razele ultraviolete UVC, pentru a distruge virusurile si bacteriile atat de pe suprafete, cat si din aer.
Cum se foloseste o lampa UV bactericida?
Pe piata dispozitivelor medicale se gasesc mai multe tipuri de lampi UV bactericide, unele de mici dimensiuni, destinate uzului casnic, altele mari si puternice, care sunt folosite in alte domenii, mai ales in cel medical.
De exemplu, in magazinul online Med-Tehnica.ro pot fi gasite mai multe tipuri de astfel de lampi dedicate unitatilor medicale, atat pentru podea, mobile, cat si pentru tavan. Acestea au rolul de a dezinfecta un salon intreg, atat suprafetele, cat si aerul din interior. Tocmai de aceea, o lampa UV bactericida nu poate lipsi dintr-o sala de operatie.
In functie de tipul si dimensiunea acestora variaza si modul in care se folosesc lampile de dezinfectare. In general insa se recomanda ca utilizarea acestora sa se efectueze in momentul in care nu mai sunt oameni in incapere, deoarece lumina UVC este periculoasa pentru sanatate.
Cand se poate folosi o lampa UV bactericida?
Dupa cum se poate deduce, o lampa UV bactericida se foloseste cu precadere in unitatile medicale, pentru dezinfectie, astfel incat pacientii, dar si cadrele medicale, sa fie protejati de infectarea cu diferite virusuri sau bacterii. O astfel de lampa este nelipsita dintr-o sectie de chirurgie, la fel cum sunt si aspiratoarele chirurgicale, fara de care nu se pot efectua interventiile medicale.
Lampa UV bactericida | aspiratoare chirurgicale | Med-Tehnica.ro
De asemenea, exista lampi UV care pot fi folosite si in sectorul casnic, dar mai ales in sectorul Horeca, pentru dezinfectarea spatiilor de cazare si asigurarea clientilor unor camere curate si igienizate, fara virusi.
Aceste dispozitive medicale au cunoscut o crestere a popularitatii in ultimii ani, in contextul crizei sanitare mondiale, perioada in care oamenii au constientizat importanta sanatatii si a masurilor necesare pentru a o proteja.