Firmă.ro
Articole promovare firme, promovare firma, comunicate de presa firme, advertoriale pentru firme, publicitate pentru firme

Ce este acidul lactic si care este rolul sau?

Bacteriile, inclusiv unele bacterii din intestinul unei persoane, produc acid lactic in timpul fermentarii. Mai mult, producatorii de alimente adauga acid lactic in alimente pentru a le spori aroma. De asemenea, actioneaza ca un agent de gelifiere.

Agentii de gelifiere ingroasa si stabilizeaza alimentele precum jeleurile si alte deserturi. Producatorii adauga acid lactic alimentelor pentru a le prelungi durata de valabilitate, desi in unele alimente, acesta apare in mod natural. Cel mai adesea este vegan.

Ce este acidul lactic?

Acidul lactic este un conservant natural gasit in mai multe alimente, inclusiv legume murate, iaurt si produse de patiserie. Este un conservant ieftin si minim procesat.

Culturile Lactobacillus si Streptococcus produc acid lactic prin fermentare. Bacteriile descompun zaharul pentru a extrage energie si a produce acid lactic ca produs secundar. Acidul lactic ajuta la reglarea nivelurilor de pH si previne cresterea microorganismelor, prelungind durata de valabilitate.

De ce se introduce acidul lactic in alimente?

Motivul principal se datoreaza proprietatilor sale antimicrobiene si capacitatea de a prelungi termenul de valabilitate. De asemenea, imbunatateste aroma. Mai mult, producatorii de alimente folosesc acid lactic in alimente, deoarece este un:

  • aditiv natural;

  • solvent;

  • agent de intarire;

  • agent de gelifiere;

  • inhibitor de decolorare.

FDA aproba utilizarea de acid lactic in majoritatea alimentelor. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplica formulelor sau alimentelor pentru sugari.

Ce alimente au un nivel ridicat de acid lactic?

Unele alimente obisnuite care contin niveluri ridicate de acid lactic si bacterii producatoare de acid lactic includ:

  • legume murate;

  • varza murata;

  • iaurt;

  • chefir.

Bacteriile care produc acid lactic – de exemplu, Lactobacillus – sunt un tip de probiotice.

Acidul lactic este bun pentru sanatate?

Acidul lactic si bacteriile care il produc pot oferi unele beneficii pentru sanatate, cum ar fi:

  • protectie impotriva infectiei;

  • sprijinul sistemului imunitar;

  • absorbtie crescuta de vitamine si minerale;

  • efecte antioxidante.

Cercetatorii au descoperit ca bacteriile producatoare de acid lactic ar putea oferi mai multe beneficii pentru sanatate. De exemplu, acestea pot:

  • preveni cancerul de colon;

  • ameliora intoleranta la lactoza;

  • usura diareea;

  • ameliora ulcerul peptic.

You might also like

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.