Firmă.ro
Noi metode de depistare si tratament pentru ateroscleroza
Ateroscleroza este o afectiune care se manifesta si la alte organisme, nu numai la inima si creier, precum la rinichi sau picioare.
Una din principalele cauze ale mortalitatii in ziua de astazi o reprezinta accidentul vascular cerebral si accidentele vasculare, precum si infarctul. Ateroscleroza este o afectiune care se manifesta si la alte organisme, nu numai la inima si creier, precum la rinichi sau picioare. Ateroscleroza poate determina necrozarea, durerile la nivelul membrelor inferioare precum si dificultati la mers. In cele mai grave cazuri, ateroscleroza poate determina amputarea unui membru, cand circulatia sangelui devine dificila. In societatea moderna actuala, se incearca gasirea unor noi metode de diagnosticare si tratament in cazul aterosclerozei.
In primul rand, pacientii care sufera de ateroscleroza sau care sunt predispusi catre aceasta boala trebuie sa elimine fumatul, alcoolul, sa aiba o dieta sanatoasa si un program regulat de exercitii fizice. Este foarte important ca pacientii ce sufera de ateroscleroza sa isi trateze si hipertensiunea arteriala, diabetul, sa isi puna ordine in stilul de viata inainte de a fi prea tarziu. Din pacate, pacientii se prezinta la medic cu dureri in piept, cu un atac cardiac la activ sau cu un blocaj sever in organism.
Dupa punerea diagnosticului si gasirea blocajului, se intervine printr-o procedura non-invaziva pentru eliminarea acestuia, astfel incat sangele sa circule din nou normal. Pacientii pot fi sedati sau nu, insa cu certitudine nu vor simti nimic. Gratie noilor echipamente moderne, se poate identifica blocajul prin intermediul angiografiei care va arata si cat de ingustata este artera. In unele cazuri se poate interveni cu ajutorul unui fir subtire in interiorul arterei cu ajutorul caruia se poate implanta un tub care largeste artera si ajuta ca circulatia sangvina sa isi reia cursul firesc.
Stenturile de ultima generatie sunt din crom si cobalt, foarte usoare, procedura fiind mult mai usoara decat in urma cu 15-20 de ani. A doua zi dupa operatie pacientul pleaca acasa fara dureri iar descoperirile din ultimii ani au adus o crestere a numarului unor astfel de interventii cu o rata mare de succes. In ziua de azi, stabilirea diagnosticului nu dureaza mai mult de 10 minute iar procedura de largire a arterei nu dureaza mai mult de doua ore. Aceste noi descoperiri medicale mareste speranta de viata a pacientilor.