Firmă.ro
Articole promovare firme, promovare firma, comunicate de presa firme, advertoriale pentru firme, publicitate pentru firme

Usturoiul – proprietati si beneficii pentru sanatate

Usturoiul consumat regulat previne infarctul, scade tensiunea arteriala, colesterolul si detoxifica organismul. Chiar daca are gust si miros puternic, merita adaugat in meniu

Usturoiul consumat regulat previne infarctul, scade tensiunea arteriala, colesterolul si detoxifica organismul. Chiar daca are gust si miros puternic, merita adaugat in meniu. Acesta va da aroma mancarurilor si sanatate consumatorilor.

Usturoiul se consuma de obicei crud si se adauga ca si condiment la preparate. Poate fi folosit si sub forma de tincturi si granule uscate. Exista, de asemenea, pe piata numeroase preparate medicinale pe baza de usturoi.

Usturoiul este versatil

Usturoiul are un efect versatil, benefic organismului. Consumul sau regulat are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular si imunitar.

Usturoiul are, de asemenea, un efect bun asupra sistemului digestiv, desi trebuie amintit ca la unele persoane poate provoca probleme digestive, supraincarca ficatul sau poate provoca reactii alergice.  Usturoiul consumat regulat:

  • previne un atac de cord;
  • are proprietati anti-aterosclerotice;
  • scade tensiunea arteriala;
  • curata corpul de multe toxine;
  • are un efect de intinerire asupra celulelor;
  • are proprietati anti-cancer;
  • combate infectiile cu bacterii, ciuperci si viermi;
  • ajuta la refacerea florei intestinale adecvate;
  • vindeca racelile;
  • calmeaza tusea de diferite cauze;
  • vindeca reumatismul.

Usturoiul este bogat in saruri minerale, continand elementele necesare precum calciu, fier, potasiu, fosfor, sulf si iod, zinc, magneziu, crom si cobalt.

Acesta contine, de asemenea, vitaminele B1, B2, PP, C si provitamina A. Exista compusi flavonoizi care actioneaza ca antioxidanti si fitocide care actioneaza bacteriostatic si bactericid. Contine saponine care accelereaza digestia grasimilor, au efect diuretic si antiinflamator.

Usturoiul are grija de vasele de sange

Prin consumul regulat de usturoi, se poate obtine un efect similar cu administrarea statinelor in scaderea colesterolului. Activitatea anticoagulanta a unora dintre compusii din usturoi poate fi similara cu cea a aspirinei. Pe masura ce oamenii imbatranesc, trombocitele lor devin mai putin mobile, lipicioase si formeaza cu usurinta cheaguri. Acest cheag poate bloca apoi vasele de sange, ceea ce poate duce la un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Consumul de usturoi reduce tendinta agregarii trombocitelor, creste mobilitatea acestora, ceea ce reduce riscul formarii cheagurilor de sange. Usturoiul faciliteaza expansiunea vaselor de sange si creste elasticitatea acestora. De asemenea, scade tensiunea arteriala.

You might also like

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.